Ullinformation

Information om ull

I sökandet efter effektiva metoder som garanterar hälsa och välbefinnande tenderar vi att glömma sömnen – vår naturmedicin.

Denna till synes vardagliga verksamhet har en mångfacetterad och gynnsam effekt på vår organism och dess funktioner. Djup oavbruten sömn återskapar vår kropp, stabiliserar blodtrycket och stärker vår immunologi. Dessutom hjälper det oss att koncentrera oss bättre, lugna vårt nervsystem och är den bästa kosmetikan.

Det är därför det är värt att se till att vi sover under lämpliga förhållanden, i sängkläder som andas,absorberar och släpper ut fukt och är
anti allergiframkallande på samma gång.
Sängkläder i ull har alla dessa egenskaper. Nedan kan du hitta beskrivningar av dess viktigaste funktioner.

1. Ull andas

En av de viktigaste egenskaperna till fördel för vår hälsa som karaktäriserar ullbäddar är dess förmåga att andas.
”Andas” innebär att ullen med sin unika förmåga att absorbera fukt som produceras av vår kropp släpper ut den nästan omedelbart.
Det är därför ull reglerar temperatur och luftfuktighet i sängkläder och ger oss de mest bekväma sovförhållandena.

Tack vare dess speciella fiber och lockiga struktur absorberar ull mycket luft, vilket gör det till ett bra lager av isolering i jämförelse med andra material.

Vad är då effekten av denna isolering för vår Hälsa?

Det skyddar oss från negativa effekter av plötsliga temperaturförändringar i vår omgivning. Även om temperaturen plötsligt sjunker eller höjs på natten, håller ullsängkläder samma, optimala temperatur. Det är därför vi kan ha en god natts sömn, inte utsätts för risken att kasta av sig täcket när vi sover, vilket kan resultera i att få en förkylning. Därför rekommenderas ullsängkläder både vinter och sommar.

2. Ull absorberar fukt

Den komplexa strukturen av ullfibrer (skiljer sig från syntetiska material) gör att ullsängkläder absorberar mer fukt. Tack vare den här egenskapen är mikroklimatet i ullsängar optimalt och garanterar oss en comfortabel, hälsosam och avslappnad sömn.

En av faktorerna som avbryter vår sömn är det obehag som följer av överhettnings-organismen och svettningar, upplevs ofta av personer som sover i traditionella sängkläder*. Fördelen med ullsängkläder är att de absorberar fukt som produceras av vår kropp när vi sover och släpper ut den nästan omedelbart. Studien visar att i förhållande till dess vikt, är ull kapabel att absorbera upp till 35% av fukt. Den är 27% procent mer effektiv än syntetmaterial att avge fukt från våra sängkläder.

Det är därför personer som sover i ullsängkläder sover bekvämt hela natten. De upplever inte luftfuktighetens obehag och riskerar inte att bli förkylda som ett resultat av att ta av sig täcket och utsätta kroppen för temperatur-skillnaden. Låt oss understryka att även om en person som sover i ullsängkläder svettas på natten, kommer ullen snabbt att samla upp fukten och släppa ut den, vilket garanterar en behaglig känsla av torrhet, komfort och uppfriskande sömn.

*Traditionella sängkläder är gjorda av mer eller mindre syntetiska material..

3. Ull är allergivänligt

Bakterier och kvalster som samlas i syntet leder till uppkomst och försämring av luftvägsallergier. Detta gäller särskilt i fall av traditionella sängkläder som håller fukt och temperatur hög vilket gör att skadliga mikroorganismer förökar sig.

För att eliminera detta problem är det tillräckligt att byta sina sängkläder till ull. Dess optimala mikroklimat, förmåga att absorbera och släppa ut fukt och reglera temperaturen gör att utvecklingen av bakterier praktiskt taget är omöjlig.

Ett annat allergivänligt inslag av ullsängkläder är dess förmåga att stöta bort smuts och damm. Det är möjligt på grund av att ull är neutralt och inte plockar upp statisk elektricitet, och därför inte drar till sig smuts och damm. Dessutom är varje ullfiber täckt med ett tunt skyddande lager som stöter bort smuts.

Situationen ifråga om traditionella sängkläder är omvända: dess fibrer är oftast laddat med positiv statisk elektricitet och deras struktur lockar bakterier, smuts och kvalster.

Därför rekommenderas ullsängkläder för personer med allergier.

På grund av sina många egenskaper förbättras det fysiska och psykiska välbefinnandet. Vilket innebär att ullsängkläder uppenbarligen har en positiv inverkan för en förändring av livskvalitet. Därför när du söker effektiva hälsogaranterade metoder är det värt att testa denna perfekta produkt.

Underbara egenskaper hos ull (andas och isolerar från obehagliga temperaturskiftningar) gör att vi alltid sover i exceptionellt bekväma förhållanden. Mikroklimatet, absorption och utsläpp av fukt och optimal temperatur garanterar en oavbruten sömn som har en gynnsam inverkan på vår vila och hälsa.

Bristen på elektrostatiska tendenser gör ullsängkläder extremt hygieniska, och därmed lätta att hålla rena. Tack vare sin förmåga att avvärja damm kan vi sova i bekväma förhållanden, alltid fräscha och rena.
För personer som sover i ullsängkläder har hjärtfrekvensen stabiliserats. Barn sover gott hela natten och gråter mindre. Ett resultat under dagen som gör att de inte är trötta och irriterade, som ofta härrör från avbruten sömn.

Genom att köpa NOBEL sängkläder köper du en lyxig produkt som garanterar det viktigaste i vårt liv: hälsa.